Van starters tot senioren: Duurzaam wonen in Wassenaars nieuwbouwcomplex

Project: Stompwijckstraat | Opdrachtgever: St. Willibrordus | Locatie: Wassenaar | Bouwtijd : 24 maanden | Oplevering: 2023

Vrijheid in ontwerp

Woningcorporatie St. Willibrordus uit Wassenaar schreef een in 2020 een ambitieuze tender uit voor een grootschalig sloop-nieuwbouw project in Wassenaar. Binnen een taakstellend budget per woning kregen de inschrijvers, waaronder Coen Hagedoorn Bouw, de vrije hand om tussen de 60 en 90 nieuwbouw appartementen te realiseren. In samenwerking met architect VVKH ontwikkelden we een fraai plan. Op basis van dit innovatieve plan gunde St. Willibrordus ons dit project en zijn we gestart met de planuitwerking.

Sociale Huurwoningen voor iedereen

Ons ontwerp omvatte 86 woningen, verdeeld over 6 gebouwen. Deze duurzame, sociale huurwoningen zijn een thuis voor een brede doelgroep. Van jonge starters tot gepensioneerden vinden hier een comfortabele plek om te wonen.

In 2020 begonnen we met de transformatie van het kavel aan de Stompwijckstraat. Met de sloop van 40 oude duplexwoningen maakten we plaats voor de nieuwe woningen. Na de sloop volgden grondboringen voor aardwarmte en het heien van de funderingen. Met het gebruik van aardwarmte kiezen we voor woningen die niet afhankelijk zijn van fossiele brandstoffen. Met warmtepompen, hoogwaardige isolatie en pv-panelen realiseren we zo een uiterst duurzaam wooncomplex.

Hoogwaardige materialen

Bij de bouw van de woningen kozen we voor hoogwaardige materialen. Kwaliteit stond voorop, van de fundering tot aan het dak. Het streven was niet alleen duurzaamheid, maar ook wooncomfort en een lange levensduur van het complex. Zo combineerden we een eigenzinnig ontwerp met een hoog afwerkingsniveau.

Het project beperkte zich niet tot de woningen alleen. Het binnenterrein werd omgetoverd tot een fraaie tuin. Een groene oase waar bewoners kunnen ontspannen en genieten van de natuur om hen heen.

Enthousiaste huurders

Na een geslaagde oplevering in 2023 betrokken enthousiaste huurders hun nieuwe woningen. Ze genieten nu van een comfortabel huis, lage energielasten in een prettige leefomgeving.

Samen met opdrachtgever St. Willibrordus en alle betrokken partners kijken we terug op een onwijs leuk en succesvol project. We hebben we laten zien dat een uitdagend ontwerp, duurzaamheid en wooncomfort perfect hand in hand gaan. Een inspiratie voor toekomstige projecten en een statement voor een groenere toekomst in de bebouwde omgeving.

Wil je meewerken aan dit soort projecten?