Vincent deelt zijn timmermansreis van renovaties voor particulieren tot grootschalige bouwprojecten, en uiteindelijk terug naar klantgericht werk. Zijn professionele ontwikkeling en opleidingen hebben hem veel nieuwe technieken geleerd die hij nu dagelijks toepast in zijn werk als allround vakman.

Kun je ons iets vertellen over wie je bent en hoe je in dit vak bent begonnen?

Natuurlijk. Ik ben Vincent, 42 jaar oud, gelukkig getrouwd en vader van een prachtige zoon van 6 maanden. Mijn carrière als timmerman begon al toen ik 14 was. Ik startte met renovatiewerkzaamheden bij mensen thuis, van aanbouwen tot het plaatsen van nieuwe kozijnen. Kortom, ik hielp de bestaande bouw aan te passen aan de wensen van de klant.

Wat maakte dat je verder wilde in de bouwsector?

Ik wil mijzelf ontwikkelen. Na enige tijd in de renovatie gewerkt te hebben, besloot ik de overstap naar de grote bouw te maken. Daar voer ik de werkzaamheden uit die ik in mijn opleidingstheorie had geleerd. Dit leerde mij meer zelfstandigheid, tot het punt waarop ik instaat ben een compleet huis te bouwen, van de fundering tot de nok.

Je bent weer gaan werken met bewoners, wat was de reden hiervoor?

Klopt, na jaren in de grote bouw te hebben gewerkt, miste ik het directe contact met klanten. Dit leidde mij naar Coen Hagedoorn, waar ik nu al meer dan vijf jaar werkzaam ben in de vestiging Rotterdam. Het is fantastisch om elke dag met geweldige collega’s te werken en direct betrokken te zijn bij het dagelijkse onderhoud.

Wat houd je huidige werk precies in?

Tijdens mijn werkdag rijd ik met mijn werkbus vol gereedschap en materialen door de wijk. Ik ben dan onderweg naar huurders voor een reparatieverzoek. Zodra ik bij de huurder aankom bespreek ik hoe ik de technische gebreken aan de woning kan herstellen. Nadat ik klaar ben met de reparatie, controleer ik of de huurder tevreden is.

Jouw ontwikkeling gaat door, kun je ons daar meer over vertellen?

Coen Hagedoorn Bouw is zeer ondersteunend als het gaat om professionele ontwikkeling. Ze bieden regelmatig cursussen en opleidingen aan, en momenteel volg ik met veel plezier een BBL-opleiding niveau 3. Ze voorzien niet alleen in het lesmateriaal, zoals een laptop, maar ook in de materialen die nodig zijn om de vaardigheden in de praktijk te brengen. Daarnaast wordt er ’s middags een lunch verzorgd, wat altijd erg gewaardeerd wordt.

Wat brengt de opleiding je?

De opleiding heeft mij geholpen vele nieuwe technieken te leren en toe te passen in mijn dagelijkse werk. Technieken waarvan ik voorheen het nut niet inzag, zijn nu juist degenen die ik regelmatig gebruik. Het heeft mijn perspectief op mijn werk en de waarde van continue ontwikkeling veranderd.

Gerelateerde berichten

Werkorganisator Patrick: Ik ga elke dag met plezier naar mijn werk

Hoe ziet jouw gemiddelde dag eruit? Over het algemeen is geen dag hetzelfde. Sommige dagen zit je de hele dag op kantoor, terwijl je op andere dagen de hele dag op pad bent. Maar ook veel dagen zijn e ...

Lees meer

Uitvoerder Bart: Ik ben in 10 minuten op de bouw!

Wat doe je als uitvoerder? Ik ben dagelijks op de bouw aanwezig en zorg dat alles goed verloopt. Ik heb contact met de vaklieden, onderaannemers en de klant.Omdat we renoveren in bewoonde staat heb ik ...

Lees meer

‘Woonconsulent Sanne: De bewoner centraal’

Sanne werkt al 2 jaar met veel plezier als woonconsulent voor Coen Hagedoorn. Ze werkt in de regio Brabant en heeft het enorm naar haar zin. Geen dag is hetzelfde en het contact met de bewoners en de ...

Lees meer