Sanne werkt al 2 jaar met veel plezier als woonconsulent voor Coen Hagedoorn. Ze werkt in de regio Brabant en heeft het enorm naar haar zin. Geen dag is hetzelfde en het contact met de bewoners en de collega’s geef haar energie!

Wat maakt je zo enthousiast?

Geen dag is hetzelfde! We hebben verschillende projecten door Brabant heen en ieder project is totaal anders. De werkzaamheden lijken veel op elkaar maar de bewoners zijn in ieder dorp of iedere stad toch weer anders. Het is een leuke uitdaging om het project met al deze verschillen zo vlekkeloos mogelijk te laten verlopen.

Veel bewoners vinden de werkzaamheden spannend. Ze weten van tevoren niet wat ze te wachten staat en zien het voornamelijk als overlast. Het is aan ons als woonconsulenten om de bewoners zo goed mogelijk voor te bereiden. Dit doen we door middel van gesprekken, spreekuren en informatieboekjes. We zijn tijdens het project bereikbaar via whatsapp, mail en telefoon maar lopen ook geregeld een ronde over de bouwplaats.

Hoe ziet jouw dag eruit?

De dag begint sowieso met een lekkere kop thee. Dan open ik mijn laptop om te kijken of er nog mails vanuit bewoners zijn binnen gekomen. Ook check ik mijn telefoon en WhatsApp. Als dat is gedaan overleg ik met de uitvoerder en het projectteam om te kijken of er nog dingen spelen.

En vanaf daar is het iedere dag anders.. de ene dag ben ik op kantoor een informatieboekje in elkaar aan het zetten. De andere dag ben ik voornamelijk gesprekken aan het voeren met bewoners om ze te laten weten wat we komen doen. We ondersteunen de uitvoerder zodat hij zich bezig kan houden met het verloop van de bouw en de vaklieden. Is er een technische vraag vanuit een bewoner? Dan zetten we deze door naar de uitvoerder. Wij voorzien de bewoner van een antwoord, of de uitvoerder loopt zelf even langs.

Wanneer is jouw dag geslaagd?

Mijn dag is geslaagd wanneer de bewoners en het team tevreden zijn. En omdat iedere dag anders is kunnen de redenen voor een geslaagde dag ook verschillen. Zo ben ik trots als we met het team draagvlak hebben gehaald, maar ook wanneer bewoners tijdens een evaluatie gezamenlijk beginnen te klappen voor het team. Dan weet je toch dat je met een tevreden gevoel mag terugkijken op een project en de uitvoering daarvan.

Ik had ooit een bewoner die als een berg opzag tegen de aankomende werkzaamheden. Tijdens de werkzaamheden ben ik, maar ook de vaklieden, een paar keer bij haar op bezoek geweest om alles extra goed uit te leggen en haar voor te bereiden. Na de werkzaamheden was ze dik tevreden en gaf ze aan dat alles reuze was meegevallen! Als je dat hoort weet je dat je het goed hebt aangepakt.

Hoe bevalt het je te werken voor Coen Hagedoorn

Heel goed! De sfeer is heel fijn en iedereen is bereid elkaar te helpen. We zijn allemaal verschillend maar zien elkaars waarde en weten die dan ook goed te benutten. Zo is het maar goed dat ik geen projectleider of uitvoerder ben en is de projectleider blij dat hij niet de hele dag met bewoners in de weer is.

Samen vormen we een sterk team dat goed en efficiënt werkt en met een tevreden gevoel op projecten kan terugkijken, en dat op alle vlakken.

Daarnaast krijg je bij Coen Hagedoorn de mogelijkheid om te doen waar je goed in bent en daarin te groeien. Zo ben ik naast woonconsulent ook bezig met de door-ontwikkeling van communicatiemiddelen en kijk ik samen met collega’s hoe we deze nog beter kunnen maken. Daarnaast bied ik ondersteuning bij het verwelkomen van nieuwe collega’s. Deze komen eens in het kwartaal bijeen in Amersfoort om het bedrijf nog wat beter te leren kennen. Zie ik je daar?

Gerelateerde berichten

Allround vakman Vincent: Van basis timmerman tot allround vakman

Vincent deelt zijn timmermansreis van renovaties voor particulieren tot grootschalige bouwprojecten, en uiteindelijk terug naar klantgericht werk. Zijn professionele ontwikkeling en opleidingen hebben ...

Lees meer

Werkorganisator Patrick: Ik ga elke dag met plezier naar mijn werk

Hoe ziet jouw gemiddelde dag eruit? Over het algemeen is geen dag hetzelfde. Sommige dagen zit je de hele dag op kantoor, terwijl je op andere dagen de hele dag op pad bent. Maar ook veel dagen zijn e ...

Lees meer

Uitvoerder Bart: Ik ben in 10 minuten op de bouw!

Wat doe je als uitvoerder? Ik ben dagelijks op de bouw aanwezig en zorg dat alles goed verloopt. Ik heb contact met de vaklieden, onderaannemers en de klant.Omdat we renoveren in bewoonde staat heb ik ...

Lees meer